نمای ساختمان یکی از اصلی ترین چیز ها در معماری ساختمان می باشد. هر منطقه ای بسته به فرهنگ و معماری که دارد، دارای ساختمان هایی با نما های مختلف هست. اصولاً نمای اصلی ساختمان، نمای رو به رویی می باشد که ممکن است ساده، مدرن و یا مجلل باشد.
اوستاکارا در کنار شماست تا اگر علاقمند به طراحی داخلی و یا خارجی ساختمان هستید، اطلاعاتی را در این خصوص به دست آورید. در ادامه قرار است مفصلاً راجع به خصوصیات نماهای ساختمانی صحبت کنیم. پس همراه ما باشید.
معرفی انواع نمای ساختمان
یک معمار باید برای طراحی نمای ساختمان، به المان های مختلفی توجه کند. مثلاً:
- ورودی به چه شکلی باشد؟
- از چه مصالح و مواد اولیه در طراحی نما استفاده شود؟
- درب و پنجره ها بایستی در کجا قرار گیرند؟
و … .
ناگفته نماند در طی سال های متمادی، معماری ساختمان ها روز به روز فرق کرده و در آینده هم همینطور است. پس نمی توان نماهای ساختمانی را یک چیز ثابت و مشخصی دانست.
در زیر، چندی از انواع طرح نماهای ساختمانی را به شما معرفی می کنیم:
- نمای گوتیک
- نمای یونانی
- نمای آجری
و … .
خصوصیات نمای ساختمان خوب چیست؟
حال که کمی درباره نقش پررنگ نمای ساختمان در معماری دانستید، وقت آن رسیده تا کمی هم درباره خصوصیات نمای ساختمان خوب اطلاعات کسب کنید. در شهر محل زندگی شما، بی شک نما های مختلفی به چشم می خورد. اما مطمئناً همه آن ها مناسب شهر شما نیستند. پس در زیر چندی از خصوصیات و ویژگی های نماهای ساختمانی خوب را بیان می کنیم تا در این باره بیشتر بدانید.
- نماهای ساختمان بایستی علمی طراحی شود. یعنی تمام جوانب آب و هوایی، موقعیت مکانی و … در طراحی و انتخاب مصالح برای نماهای ساختمانی در نظر گرفته شود.
- سادگی و تقارن داشته باشد. طراحی های ساده و متقارن از دیرباز تا کنون بیشتر مورد توجه افراد قرار گرفته است. مگر اینکه محل مورد نظر، مکان خاصی باشد.
- در طراحی نما ساختمان از محیط اطراف استفاده شده باشد. یعنی با توجه به محیط اطراف طراحی گردد. مثلاً طراحی نماهای ساختمانی در محیط درختی کاملاً با طراحی نماهای ساختمان در محیطی مسکونی متفاوت می باشد.
- مصالحی در آن استفاده شود که متناسب با آب و هوای محیط باشد. تضاد در این مورد از نظر معماری چندان جذاب نخواهد بود.
- رنگ آن درست انتخاب شده باشد. همیشه انتخاب جسورانه رنگ ها نمی تواند خوب و ایده آل به نظر برسد.